Chec cu creveți și sos alb by Chef Mariana Popa
No Reviews
Ingrediente
Pentru o porție
125 g Creveți 16/20 INGREDIENT MACROMEX | |
100 g File de pește alb (șalău/cod/biban) INGREDIENT MACROMEX | |
38 g Pesmet | |
0,25 g Pătrunjel | |
1 bucată Ou | |
25 ml Maioneză | |
Boabe muștar | |
Ardei iute | |
30 g Ceapă verde |
Sos alb
1 g Căței de usturoi INGREDIENT MACROMEX | |
10 ml Maioneză | |
10 ml Iaurt | |
5 ml Muștar | |
5 ml Oțet balsamic | |
1 g Sare | |
Zahăr |
Ustensile folosite
mixer, cuptor, tavă cuptor, oală.
Pași de preparare
1.
Se pune la fiert apă cu sare în două vase diferite.
Mark as complete
2.
Peștele se taie bucăți.
Mark as complete
3.
Când apa fierbe se adaugă: creveții și peștele, separat.
Mark as complete
4.
Se separă albușul de gălbenuș.
Mark as complete
5.
Se toacă ceapa verde și ardeiul iute.
Mark as complete
6.
Creveții și peștele se scot după ce s-au fiert.
Mark as complete
7.
Se bat albușurile de ou, spuma cu mixerul. Se pune sare.
Mark as complete
8.
Se amestecă: creveții, ceapa, peștele, maioneza, verdeața, boabele de muștar, ardeiul iute și gălbenușurile. Se asezonează.
Mark as complete
9.
Apoi se adaugă albușurile bătute spumă și se mai amestecă puțin.
Mark as complete
10.
Se adaugă pesmet-ul și se incorporează în compoziție.
Mark as complete
11.
Într-o tavă unsă cu ulei și si pudrată cu pesmet se adaugă compoziția și se introduce la cuptorul preîncâlzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Mark as complete
12.
Se prepară sosul: maioneza se amestecă cu usturoiul tocat, iaurt, muștar, oțet balsamic, sare, zahăr.
Mark as complete
13.
Se decorează cu rucola, roșii și parmesan.
Mark as complete
Urmărește rețeta video
Notițe
COST TOTAL INGREDIENTE * *cost estimat pe baza prețurilor de listă din luna octombrie 2021 |
13 lei |
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.