Specialitate de rață
No Reviews
Ingrediente
Pentru o porție
20 g Piept de rață afumat INGREDIENT MACROMEX | |
15 ml Smântână 35% INGREDIENT MACROMEX | |
15 g Pate de rață | |
7 ml Cognac | |
4 g Gelatină | |
2 g Piper alb | |
1 g Sare | |
1 legătură Ceapă verde |
Ustensile folosite
formă de terină, oală, congelator.
Pași de preparare
1.
Pieptul de rață se feliază.
Mark as complete
2.
Gelatina se hidratează în apă rece și cognac.
Mark as complete
3.
Smântâna se pune la foc și la primul clocot se adaugă gelatina.
Mark as complete
4.
Se amestecă cu pate de rață și se asezonează cu sare și piper.
Mark as complete
5.
Se pregătește o formă triunghiulară de terină. Se pune folie de plastic în interiorul acesteia.
Mark as complete
6.
Se adaugă fire de ceapă verde, apoi, alternativ, pateul și pieptul de rață, în straturi.
Mark as complete
7.
Se presează bine și se lasă la rece aproximativ 4 ore.
Mark as complete
8.
Se demulează și se porționează.
Mark as complete
Notițe
COST TOTAL INGREDIENTE * *cost estimat pe baza prețurilor de listă din luna octombrie 2021 |
4 lei |
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.