Surf and Turf (Mușchi de vită cu creveți și sparanghel)
No Reviews
Ingrediente
Pentru o porție
200 g Mușchi de vită Brazilia 3/4 INGREDIENT MACROMEX | |
1 g Cimbrișor | |
20 g Unt INGREDIENT MACROMEX | |
2 bucăți Creveți prefierti 16/20 INGREDIENT MACROMEX | |
5 g Căței de usturoi INGREDIENT MACROMEX | |
5 ml Fresh de lămâie | |
5 ml Ulei de măsline | |
60 g Sparanghel INGREDIENT MACROMEX | |
10 ml Fond de vită INGREDIENT MACROMEX | |
300 g Conopidă INGREDIENT MACROMEX | |
300 ml Lapte | |
50 ml Smântână lichidă INGREDIENT MACROMEX | |
1 g Vanilie | |
1 g Sare, piper |
Ustensile folosite
cuptor, blender, tigaie.
Pași de preparare
1.
Conopida se pune în lapte la fiert cu vanilie.
Mark as complete
2.
Într-o tigaie se pune unt la topit cu cimbrișor, ulei de măsline și usturoi zdrobit.
Mark as complete
3.
Se adaugă mușchiul de vită în tigaie pentru a îi da culoare pe ambele părți.
Mark as complete
4.
Mușchiul de vită se introduce la cuptor pentru 10 minute la 160 de grade.
Mark as complete
5.
Într-o tigaie se pune unt și ulei de măsline.
Mark as complete
6.
Se adaugă usturoiul și creveții. Se adaugă fresh de lămâie.
Mark as complete
7.
Conopida care a fiert se scurge și se adaugă la blender cu unt, smântână lichidă, sare, piper, nucșoară, vanilie. Se blendează până devine piure.
Mark as complete
8.
Într-o tigaie se adaugă unt și usturoi. Se adaugă apoi sparanghelul și se asezonează.
Mark as complete
9.
Se formează sosul. În tigaia în care s-a pregătit mușchiulețul de vită se adaugă vin și fond de vită.
Mark as complete
10.
Mușchiul de vită se servește cu piureul de conopidă, sparanghel, creveți și sos.
Mark as complete
Notițe
COST TOTAL INGREDIENTE * *cost estimat pe baza prețurilor de listă din luna octombrie 2021 |
30 lei |
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.