Clătite cu carne și sos alb by Chef Mariana Popa
No Reviews
Ingrediente
Pentru o porție
120 g Carne tocată de porc INGREDIENT MACROMEX | |
120 g Făină | |
180 ml Lapte | |
40 ml Ulei INGREDIENT MACROMEX | |
100 g Maioneză | |
4 ml Acetto balsamico | |
2 g Usturoi INGREDIENT MACROMEX | |
1 buc Ou | |
60 g Pesmet | |
30 g Unt INGREDIENT MACROMEX | |
100 g Smântână INGREDIENT MACROMEX | |
100 g Cașcaval INGREDIENT MACROMEX | |
40 g Ceapă INGREDIENT MACROMEX | |
1 legătură Mărar | |
4 g Zahăr | |
2 g Sare | |
0,8 g Piper |
Ustensile folosite
tigaie, cuptor.
Pași de preparare
1.
Ceapa împreună cu carnea tocată se sotează la tigaie. Se asezonează cu sare, piper. Se adaugă mărar și ceapă verde.
Mark as complete
2.
Compoziția se scoate, se lasă la răcit și se adaugă cașcaval ras. Se amestecă.
Mark as complete
3.
Se prepară clătitele cu apa, făină, sare, piper, verdeață.
Mark as complete
4.
Foaia de clătită este umplută cu carne și se pliază.
Mark as complete
5.
Clătita umplută se așează într-un vas termo rezistent.
Mark as complete
6.
Se adaugă pe deasupra cașcaval ras și se pune la cuptor pentru gratinat.
Mark as complete
7.
Se prepară sosul. În bază maioneză se adaugă smântâna, usturoi pisat, oțet, iaurt, muștar, sare, zahăr și piper.
Mark as complete
8.
* umplutura de carne tocată se poate înlocui cu ciuperci și ceapă (meniu ovo lacto) sau carne de pui și ciuperci.
Mark as complete
Notițe
COST TOTAL INGREDIENTE * *cost estimat pe baza prețurilor de listă din luna ianuarie 2022 |
12 lei |
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.