Clătite cu carne și sos alb by Chef Mariana Popa

60 min

super easy

No Reviews

Ingrediente

Pentru o porție
120 g Carne tocată de porc INGREDIENT MACROMEX
120 g Făină
180 ml Lapte
40 ml Ulei INGREDIENT MACROMEX
100 g Maioneză
4 ml Acetto balsamico
2 g Usturoi INGREDIENT MACROMEX
1 buc Ou
60 g Pesmet
30 g Unt INGREDIENT MACROMEX
100 g Smântână INGREDIENT MACROMEX
100 g Cașcaval INGREDIENT MACROMEX
40 g Ceapă INGREDIENT MACROMEX
1 legătură Mărar
4 g Zahăr
2 g Sare
0,8 g Piper

Ustensile folosite

tigaie, cuptor.

Pași de preparare

1.

Ceapa împreună cu carnea tocată se sotează la tigaie. Se asezonează cu sare, piper. Se adaugă mărar și ceapă verde.

Mark as complete
2.

Compoziția se scoate, se lasă la răcit și se adaugă cașcaval ras. Se amestecă.

Mark as complete
3.

Se prepară clătitele cu apa, făină, sare, piper, verdeață.

Mark as complete
4.

Foaia de clătită este umplută cu carne și se pliază.

Mark as complete
5.

Clătita umplută se așează într-un vas termo rezistent.

Mark as complete
6.

Se adaugă pe deasupra cașcaval ras și se pune la cuptor pentru gratinat.

Mark as complete
7.

Se prepară sosul. În bază maioneză se adaugă smântâna, usturoi pisat, oțet, iaurt, muștar, sare, zahăr și piper.

Mark as complete
8.

* umplutura de carne tocată se poate înlocui cu ciuperci și ceapă (meniu ovo lacto) sau carne de pui și ciuperci.

Mark as complete

Notițe

12 lei

Tags

DESCOPERA CATALOAGELE EFICIENTEI DE LA MACROMEX

VEZI MAI MULT

Lasă un răspuns