Terină din ficat de pasăre
No Reviews
Ingrediente
Pentru o porție
60 g Ficat de pui INGREDIENT MACROMEX | |
20 ml Smântână 35% INGREDIENT MACROMEX | |
15 g Castraveți acrii (mici) | |
1 legătură Ceapă verde | |
1 legătură Mărar | |
0.5 Ouă | |
3 g Prosciutto crudo INGREDIENT MACROMEX | |
0.5 Ouă prepeliță | |
1 ml Cognac | |
7 ml Vin alb | |
2 g Sare, piper |
Ustensile folosite
blender, cuptor, formă de terină.
Pași de preparare
1.
Ficatul se blanșează în apă clocotită cu sare, aproximativ 5 minute, apoi se clătește la jet de apă rece.
Mark as complete
2.
Ceapa și mararul se spală, se curață și se toacă mărunt.
Mark as complete
3.
Ouale de prepelita se fierb si se lasa la racit.
Mark as complete
4.
Se aleg câțiva ficăței, se asezonează cu sare și piper. Se lasă deoparte.
Mark as complete
5.
La blender se pune restul de ficat, ceapa, mărarul, ouăle, vinul alb și smântâna. Se asezonează cu sare și piper."
Mark as complete
6.
Se pregatește o formă de terină, peste care se pune folie de plastic.
Mark as complete
7.
Se aseaza prosciutto pe toată suprafața formei și se adaugă alternativ ingredintele: o parte din compoziția de la blender, câteva frunzulițe de mărar, ficățel întreg, ou de prepeliță, castravete acru.
Mark as complete
8.
Pe deasupra se adaugă un ultim strat din compoziția de la blender, fire de mărar și se unge cu ou bătut pentru crustă. Cantitatea de prosciutto rămasă se adaugă pe deasupra.
Mark as complete
9.
Se împachetează în folie de aluminiu și se pune la cuptorul preîncălzit la la 180 de grade și se coace pentru aproximativ 30 de minute.
Mark as complete
10.
Se scoate și se lasă să se răcească în formă, după care se porționează.
Mark as complete
Notițe
COST TOTAL INGREDIENTE * *cost estimat pe baza prețurilor de listă din luna octombrie 2021 |
2 lei |
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.