Terină din ficat de pasăre

50 min +4 ore la rece

super easy

No Reviews

Ingrediente

Pentru o porție
60 g Ficat de pui INGREDIENT MACROMEX
20 ml Smântână 35% INGREDIENT MACROMEX
15 g Castraveți acrii (mici)
1 legătură Ceapă verde
1 legătură Mărar
0.5 Ouă
3 g Prosciutto crudo INGREDIENT MACROMEX
0.5 Ouă prepeliță
1 ml Cognac
7 ml Vin alb
2 g Sare, piper

Ustensile folosite

blender, cuptor, formă de terină.

Pași de preparare

1.

Ficatul se blanșează în apă clocotită cu sare, aproximativ 5 minute, apoi se clătește la jet de apă rece.

Mark as complete
2.

Ceapa și mararul se spală, se curață și se toacă mărunt.

Mark as complete
3.

Ouale de prepelita se fierb si se lasa la racit.

Mark as complete
4.

Se aleg câțiva ficăței, se asezonează cu sare și piper. Se lasă deoparte.

Mark as complete
5.

La blender se pune restul de ficat, ceapa, mărarul, ouăle, vinul alb și smântâna. Se asezonează cu sare și piper."

Mark as complete
6.

Se pregatește o formă de terină, peste care se pune folie de plastic.

Mark as complete
7.

Se aseaza prosciutto pe toată suprafața formei și se adaugă alternativ ingredintele: o parte din compoziția de la blender, câteva frunzulițe de mărar, ficățel întreg, ou de prepeliță, castravete acru.

Mark as complete
8.

Pe deasupra se adaugă un ultim strat din compoziția de la blender, fire de mărar și se unge cu ou bătut pentru crustă. Cantitatea de prosciutto rămasă se adaugă pe deasupra.

Mark as complete
9.

Se împachetează în folie de aluminiu și se pune la cuptorul preîncălzit la la 180 de grade și se coace pentru aproximativ 30 de minute.

Mark as complete
10.

Se scoate și se lasă să se răcească în formă, după care se porționează.

Mark as complete

Notițe

2 lei

Tags

DESCOPERA CATALOAGELE EFICIENTEI DE LA MACROMEX

VEZI MAI MULT

Lasă un răspuns