File de somon cu sos de creveți și roșii cherry, ciuperci și sparanghel
No Reviews
Ingrediente
Pentru o porție
200 g File de somon INGREDIENT MACROMEX | |
80 g Ciuperci Edenia (lame) INGREDIENT MACROMEX | |
20 g Unt 82% INGREDIENT MACROMEX | |
50 g Sparanghel INGREDIENT MACROMEX | |
20 ml Fresh de lămâie | |
1 g Sare | |
1 g Piper | |
10 ml Ulei de măsline |
Pentru sos
5 g Căței de usturoi INGREDIENT MACROMEX | |
60 g Creveți INGREDIENT MACROMEX | |
100 ml Stoc de pui INGREDIENT MACROMEX | |
10 g Unt INGREDIENT MACROMEX | |
20 ml Ulei de măsline | |
10 g Capere | |
60 g Roșii cherry | |
5 ml Vin alb | |
1 g Sare, piper | |
1 g Pătrunjel tocat |
Ustensile folosite
tigaie, cuptor.
Pași de preparare
1.
Lăsăm să se călească circa 1 minut apoi adăugam creveții. Când aceștia sunt pe jumătate făcuți adăugăm roșiile cherry și stingem cu vin alb.
Mark as complete
2.
Fileul de somon îl marinăm cu ulei de măsline, fresh de lămâie, sare și piper.
Mark as complete
3.
Fileul de somon îl putem prepara pe grătar, la cuptor sau la tigaie cu puțin ulei de măsline. În rețeta noastră l-am pus la cuptor pentru 15 minute la 160 de grade. "
Mark as complete
4.
Într-o tigaie punem uleiul la încins, adăugăm usturoiul tocat mărunt și caperele.
Mark as complete
5.
Adăugăm stocul de pui, asezonăm cu sare și piper, pătrunjel tocat, unt și mai lăsăm aproximativ 1 minut.
Mark as complete
6.
Ciupercile se sotează în unt și se asezonează cu sare, piper și cu puțin pătrunjel.
Mark as complete
7.
Sparanghelul se blanșează apoi îl tragem în unt la tigaie cu sare și piper.
Mark as complete
8.
Pe farfurie așezăm ciupercile în linie, fileul de somon deasupra apoi sosul de creveți și capere. Așezam lângă acestea sparanghelul sotat și puțin sos."
Mark as complete
Notițe
COST TOTAL INGREDIENTE * *cost estimat pe baza prețurilor de listă din luna octombrie 2021 |
24 lei |
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.